Resa + hotell (inklusive frukost) från 6500kr/person

Malmö till Amsterdam

Vad sägs om en höstresa till Amsterdam? Oavsett reseanledning så är detta en tågresa du sent kommer glömma fylld med historia, kultur och nöjen.

8 dagar

Reslängden kan anpassas efter era behov.

Tåg

I resan ingår alla tågbiljetter samt utvalda hotell med frukost.

Från 4 890 kr

Per person inklusive tågbiljetter, boende och frukost.

Om resan

Utresa från Stockholm 08:21 med ankomst till Hamburg senare samma kväll. I Hamburg spenderar ni en natt på ett hotell nära stationen, för att efter en lång hotellfrukost och en sväng i gamla stan, Hamburg Altstadt, åka vidare till Prag.

Tåget mot Prag avgår från Hamburg vid lunchtid och tar ungefär sex timmar. I Prag har ni sedan två heldagar och en förmiddag att utforska denna sagostads bästa sidor. Resans nästa stopp är Berlin och för att komma dit hoppar ni tåget som tar cirka fyra timmar. I Berlin stannar ni i tre nätter och oberoende av om ni varit där innan eller inte så finns gott om tid att utforska staden.

På vägen hem åker ni i en egen kupé på nattåg tillbaka till Stockholm, så bunkra upp med snacks, spel och en fulladdad powerbank innan ni hoppar på tåget som avgår 20:20 från Berlin. Tågen ankommer Stockholm vid lunch dagen efter.

För er som reser från andra platser i Sverige anpassar vi restider efter vad som passar er bäst.

Första stoppet

Hamburg, Europas hamnstad

Hamburg är en gammal hamnstad och har Europas tredje största aktiva hamn. Den är full av fartyg med spännande last, gamla segelfartyg och exklusiva kryssningsfartyg. Dock har den under åren flyttats en bit från centrum. Och numera är Hamburg snarare en trendig design- och kulturstad med ett stort utbud av teatrar, museum och konstgallerier.

Bo 1 natt på Reichshof Hotel Hamburg ****
Med endast 3 minuters promenad från centralstationen passar det här hotellet perfekt för en natt i Hamburg. Hotellet, som stod färdigbyggt 1910, har en rik historia och här bor ni i förstklassiga hotellrum med detaljer i art déco-stil.

Andra stoppet

Sagostaden Prag

Prag ligger på nio kullar med floden Moldau i centrum och är känd för sina vackra och imponerande byggnader med så många som 500 torn och spiror. Gamla stan uppfördes på UNESCOs världsarvslista 1992 med sneda, mysiga gränder som mynnar ut vid Karlsbron.

Här hittar du även ett av världens största leksaksmuseum med bland annat dockor, modelltåg, nallar och bilar etc. Men också Pragborgen som är en av de främsta sevärdheterna och ligger på berget och vakar över staden. Borgen är stor, och inom den finns fyra kyrkor, åtta större byggnader och fem trädgårdar så ta god tid på dig eller välj vad du vill se med omsorg.

Bo 3 nätter på Botanique Hotel Prague ****
Ett modernt hotell med fokus på gästernas bekvämlighet. Hotellet ligger i stadsdelen Florenc i Prags centrum, inom kort promenadavstånd från Prags gamla stadsdel.

Resans sista stopp

Europas metropol, Berlin

Storstadsmetropolen Berlin har något för alla! Tåget stannar på gångavstånd från Brandenburger Tor och Unter den Linden och Riksdagshuset mitt i centrala Berlin. Upptäck alla minnen av stadens spännande historia, men glöm inte att ta en paus i en biergarten.

Men det finns så mycket mer, t.ex. är katedralen och TV-tornet två kända landmärken som är värda ett besök. Ta en dag i Gärten der Welt Berlin, Gardens of the world, som invigdes 1987 och är en gigantisk park med blommor från världens alla hörn. Eller gillar du att bli skrämd och vill veta mer om Berlin hemska historia? Då kan ett besök på Berlin Dungeon, där man går en guidad tur i tunnlarna mellan Hackeschen Markt and Alexander Platz, vara något för dig.

Bo 3 nätter på Scandic Berlin Potsdamer Platz ****
Hotellet erbjuder stilrena rum och välsorterad frukost i skandinavisk atmosfär. Hotellet ligger i det historiska området där muren gick rakt över torget men idag finns istället ett stort utbud av shopping, restauranger och nöjen här.

Vill du möta hösten i Europa? Boka din resa idag!

Observera att priserna varierar beroende av efterfrågan och är preliminära tills bokning genomförts. Erbjudandet gäller för hemresa under perioden 211020 - 211101 samt resor med hemresa följande dagar: 22 december, 27 december, 29 december eller 3 januari.
Priset avser egen kupé på nattåget hem.

I priset ingår ej:
Rese- och avbeställningsförsäkring
Utflykter som ej omnämns i programmet
Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
Visum