Pressmeddelande 7 juni 2021

Tågresande blir mer flexibelt med Interrail och bokningstjänsten All Aboard

Svenska tågbokningstjänsten All Aboard inleder ett samarbete med tåglegendarerna bakom Interrail och börjar sälja digitala Interrailkort. På måndag, den 7:e juni, lanseras tjänsten som integrerar Interrail i bokningssystemet och erbjuder resenärer möjligheten att jämföra vanliga tågbiljetter med Interrailpass digitalt.

Interrail nu på All Aboard. Vanliga tågbiljetter eller Interrailpass? Vi räknar ut det åt dig! All Aboard - Go by train.

Många har upplevt hur komplicerat det är att boka längre tågresor i Europa. Resenärer behöver ofta göra egna efterforskningar och köpa biljetter på de olika tågoperatörernas egna hemsidor eller ta hjälp av en resebyrå för att smidigt kunna planera längre resor. Dessutom har pandemin ökat behovet av flexibilitet och återbetalningsbara biljetter.

För att förenkla bokningsprocessen inleder Eurail , företaget bakom de kända Interrailkorten, ett samarbete med svenska All Aboard , en ny tågbokningssajt.

Vårt mål är att få resenärer nyfikna på att besöka oupptäckta platser i Europa med tåg. Därför har vi valt att samarbeta med All Aboard, för deras expertkunskap inom tågbokning och långa erfarenhet av digitala användarvänliga innovationer.

Yi Ding, Business and Growth Manager, Eurail

All Aboard erbjuder planering av tågrutter och tågbiljetter till de flesta länder i Europa. I och med att Interrailkorten nu integreras i bokningstjänsten, kommer de biljettalternativ som passar användarens resa bäst presenteras. Till exempel, rekommenderas användaren att köpa ett Interrailkort när antal resdagar matchar ett Interrailpass och om det är ett billigare alternativ mot vanliga tågbiljetter. På så sätt sparar resenären både tid och pengar.

När det blir enklare att boka tågresor kommer fler att upptäcka hur härligt det är att resa med tåg, och samtidigt minska sina klimatutsläpp.

Anton Trollbäck, VD på All Aboard

Ett alternativ till flyget – digitala återbetalningsbara biljetter

Eurails digitala Interrailkort lanseras hos All Aboard den 7 juni och vid bokning skickas de direkt till mailkorgen. All Aboard erbjuder, till skillnad från andra biljettdistributörer, återbetalningsbara Interrailkort helt kostnadsfritt. Det medför en större flexibilitet för resenärerna som kan boka och påbörja resan när de själva vill.

Med pandemin så har flygbranschen ökat flexibiliteten för flygbiljetter och tågbranschen måste följa med i den utvecklingen. Tåg är framtidens sätt att resa på. För att nå klimatmålen så måste vi ställa om nu och tågresandet måste fortsätta vinna momentum.

Anton Trollbäck

Pressrelease på engelska: allaboard.eu/press

Mer om Interrailkort: allaboard.eu/interrail
Om All Aboard: allaboard.eu/about

Presskontakt och frågor
Anton Trollbäck
anton@allaboard.eu